Kroatien - Brela

 

Mer om Kroatien

På den nordvästra änden av den Markarska rivieran ligger staden med rivierans finaste badstrand; Brela. Semsterorten ligger nära stranden och den långsträckta bebeyggelsen sträcker sig över flera bukter och stränder. Brela omtalas som rivierans pärla.

Brela ligger vid (och med gångavstånd till) Baska Voda och det är då ungefär 15 minuters körning till Makarska. Med huvudvägen i utkanten av staden, ligger Brela avskärmat från semestertrafiken längs rivieran, vägrenen till korta och sliingrande vägen ned till centrum blir också utnyttjaf som välbehövliga parkeringsplatser.

Nedanför centrum ligger en strandpromenad som ligger delsvis i skuggan av barrträd som har planterats mellan stranden och strandpromenaden. Längs och delvis på strandpromenaden ligger restauranger och marknadsstånd. Avståndet mellan middag och simturen är mycket liten, mätt i meter. Mellan bebyggelse av hotellen finns gröna, lummiga områden med barrskog och svalkande skugga på varma sommardagar. Även om stränderna är många och långa, blir det trångt i de mest centrala delarna under högsäsongen.

Nedanför centrum ligger en strandpromenad som ligger delsvis i skuggan av barrträd som har planterats mellan stranden och strandpromenaden. Längs och delvis på strandpromenaden ligger restauranger och marknadsstånd. Avståndet mellan middag och simturen är mycket liten, mätt i meter. Mellan bebyggelse av hotellen finns gröna, lummiga områden med barrskog och svalkande skugga på varma sommardagar. Även om stränderna är många och långa, blir det trångt i de mest centrala delarna under högsäsongen. Det är också populärt att hyra lägenhet i Brela.

Nedanför centrum ligger också en liten småbåtshamn. Här är det också flertalet möjligheter för aktiviteter i vattnet. För de som önskar en båttur, kan man anmäla sig till en tur där man besöker Jelsa (på ön Brac) och Bol (på ön Hvar).

Mer om Kroatien

 

Ansvarlig: Magnus Tangen. Kontakt resatillkroatien.se