Kroatien - Makarska

 

Mer om Kroatien

Kroatien har en långsträckt kustlinje, och mitt på den ligger Makarska-rivieran. Längs hela rivieran ligger det idylliska städer och byar. Den största av städerna är Makarska. Liksom andra städer längs rivieran, har Makarska både stränder och båthamn.

Båthamnen i Makarska är stor, och rymmer både fiskefartyg, småbåtar, lyxbåtar och turbåtar. Härifrån kan man åka på turer längs hela rivieran och till de kãnde turistöarna Hvar och Brac som ligger sydväst om rivieran.

I själva båthamnen erbjuds vattensport, dykning och sightseeing. Där kommer också de lokala fiskarna in med nattens fångst.

Makarska erbjuder 275 soldagar om året, med temperaturer på över 20 grader från juni till september. Framåt hösten blir nätterna kyligare, men dagstemperaturen är ofta över 20 grader också i oktober. 

Badtemperaturen är också 20 grader ända in i oktober. I staden kan du också se på flera gamla kyrkor, besöka Stadsmusèet eller ett 500 år gammalt kloster. I bergen bakom staden ligger Biokovo Naturpark. Du kan också promenera på stigar längs stranden till semesterstaden Tucepi (ca 1 timme). Makarska är mer än sol och bad. Staden är också omtyckt för shopping och handel. Många av riviera-städerna går på tomgång under lågsäsong, men Makarska är levande året om. 

Frukt- och grönsaksmarknaden är värd ett besök. Här kan du köpa det mesta som växer på träd och i jorden. Många frukter säljs för mellan 7 Och 12 Kuna per kg. Annars kan man köpa torkad frukt, nötter, druvor, linser, sallat, kål, potatis, frukt - eller bãrlikör och mycket, mycket mer.

Stränderna längs Makarska är breda och består av finslipad småsten. Under turistsäsongen är det fullt av liv längs stränderna. Caféerna och restaurangerna ligger tätt längs strandpromenaden och maten är mycket billig. Ett besök i ett av bagerierna rekommenderas också.

Makarska präglas av att vara en populär semesterstad. I utkanten av staden byggs ständigt nya lägenhetskomplex och hotell. Staden erbjuder många möjligheter till de som vill njuta av solen och samtidigt uppleva handeln i en kroatisk stad. Härifrån kan du också besöka småstäderna längs rivieran (som Brela, Baska Voda, Tucepi och Podgora). Närmaste flygplats från Makarska ligger i Split.

Väder i Makarska

Click for Makarska, Croatia Forecast

 

Mer om Kroatien

 

Ansvarlig: Magnus Tangen. Kontakt resatillkroatien.se