Stränderna i Kroatien

 

Mer om Kroatien

Stränderna i Kroatien


Semestern är för många synonymt med sol och bad. Detta finns också i överflöd i Kroatien. De längsta och bredaste stränderna finns längs Makarskarivieran. Hela kuststräckan består av stora och små bukter och vikar med stränder, avskiljda endast av små uddar och mycket berg och låga klippor. I städer som Podgora, Tucepi och Baska Voda, hittar du långa stränder som följer hela staden. Stränderna nedanför de centrala delarna avskiljs endast av de nödvändiga vågbrytare till mindre hamnar. I de flesta turistorter längs rivieran, byggs en strandpromenad strax ovanför stranden. Strandpromenaden är ofta omgiven av träd på båda sidor.

 


Stränderna i Kroatien består av småsten. Detta skapar mycket rena stränder. Stenen är inte skarp, så du behöver inte ha strandsandaler för att ta ett dopp. Men om man går mycket längs stranden rekommenderas det att använda skor eftersom detta är mer bekvämt i det långa loppet.

 

Badtemperaturerna håller sig väl genom hösten och i slutet av säsongen (oktober) är det fortfarande omkring 20 grader i vattnet. Även i Trogir-Split Rivieran finns det gott om stenstränder, även om många av stränderna är små. Strax väster om Trogir ligger Medena som är ett turistområde med en lång strand..

 

 

Mer om Kroatien

 

Ansvarlig: Magnus Tangen. Kontakt resatillkroatien.se