Kroatien - Podgora 

 

Mer om Kroatien

Podgora ligger vackert mitt på Makarska-rivieran. Liksom många av de andra småstäderna längs rivieran, har Podgora både strand och båthamn.

Stranden består av småsten, och ovanför stranden går en gångväg som gör det enkelt att gå längs hela strandlinjen som utgör Podgora. 

De största hotellen ligger i östra änden av stranden, medan centrumbebyggelsen är koncentrerad i området från den största båthamnen i väster och till lite över mitten av bukten mot öster.

Podgora har något fler kajer än de andra rivierastäderna, men det finns ändå gott om strand att vältra sig på. Butiker och caféer finns längs hela strandpromenaden. Priserna på mat ligger långt under de i Sverige; i snitt halva priset.

Podgora är en turiststad, och den kan liknas vid grannstaden Tucepi som ligger strax nordväst om Podgora. En gångtur på stigen till Tucepi tar en knapp timme från centrum till centrum. På vägen passerar man en nudiststrand – bara så du är förberedd! Med buss eller taxi tar det bara 15 minuter till rivierans huvudstad; Makarska.

Strax sydöst om Podgora börjar en ny bukt och en ny strand. Under turistsäsongen blir det fort mycket folk på stränderna i centrum, men det finns alternativ bakom nästa udde.

Det finns också annat att se i området. I bergsluttningen ovanför staden ligger flera byar med tillhörande kapell. Man kan hyra cykel i Podgora till sådana turer, eller helt enkelt gå till fots. Även i själva Podgora finns små kyrkor/kapell, och några är riktigt gamla. St. Tekla är byggt så långt tillbaka som 1630.

Podgora var från början ingen maritim stad, men efter jordskalvet 1962 blev detta ändrat till hur staden ser ut idag. Närmaste flygplats ligger i Split.

Mer om Kroatien

 

Ansvarlig: Magnus Tangen. Kontakt resatillkroatien.se