Kroatien – Podgora

Podgora är en liten och personlig badort, som är en del av den Makarska Rivieran i Kroatien. Podgora som resmål passar dig som vill njuta av kristallklart och turkost vatten, nära till restauranger och mysiga små butiker. Du får möjlighet att uppleva både fina stränder, härlig natur och närproducerad mat.

Om resmålet

 

  • Stort utbud av mysiga tavernor
  • Lång strandpromenad
  • Vacker natur och miljö
  • Mycket närproducerad mat
  • Nära till staden Makarska
  • Finns både stora och små hotell

 

Podgora - Väder & klimat

Njut av medelhavsklimatet i Podgora! Väder och temperatur skiljer sig beroende på månad, men i genomsnitt ligger temperaturen på 29 grader under sommaren. För dig som gillar ett mer svalare klimat är ett tips att besöka Podgora under tidig sommar eller sen höst. Fördelen med vädret i Podgora är att närheten till havet bidrar till svalkande vindar. Det varma klimatet gör att många väljer att åka på båtutflykter till olika öar för att besöka olika stränder.

Resa & boende

De flesta hotellen i Podgora ligger längst stranden. Något du bör tänka på ifall du väljer att bo på ett hotell på stranden, är att det kan vara väldigt mycket folk och höga ljudvolymer. Föredrar du ett lugnare boende bör du därför välja ett boende längre bort från stranden. Att resa till Podgora gör du genom att flyga till Split. Från split får du sedan åka transfer som tar ca 2 timmar. Vill du boka en resa till Podgora så kan du välja några av alternativen nedan.

Podgora - Karta

Andra resmål i Kroatien