Dubvronik – Kroatien

Upplev kultur, historia och filminspelningsplatser genom att resa till Dubvronik. Kroatien har många historiska städer men detta är en av de mest kända och populära. Dubvronik är dessutom med på Unescos världsarvlista, bara det är värt besöket! Det finns mycket att göra i Dubvronik, allt från att besöka historiska platser, bada från klippor och uppleva stadens kulturliv. Visste du förresten att vissa scener från Games of Thrones spelades in här?

Resa till Hvar

 

  • Känt för kulturlivet
  • En av Kroatiens kändaste & mest populära städer
  • Stort utbud av caféer & restauranger.                    
  • Inspelningar från Game of Thrones
  • Bada från klippor
  • Staden är med på Unescos världsarvlista

 

Att göra i Dubvronik

Du behöver inte vara oroligt för att ha tråkigt här. Vädret i Dubvronik är varmt under högsommaren och lite svalare under vår och höst. Under de varma sommardagarna är det skönt att njuta av sol och bad. I Dubvronik kan du bada både från klippor och upptäcka alla fina öar runtomkring. Ett måste att göra i Dubvronik är att besöka ringmuren i Gamla stan. Där kan du få en magisk utsikt över hela staden. Här nedan har vi samlat lite tips på fler saker att göra i Dubvronik – Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din semester!

Resa & boende - Dubrovnik

Dubvronik har en egen flygplats och från Stockholm tar det ca 3 timmar att flyga. I och med att staden är stor kan du behöva ta transfer från flygplatsen till ditt boende. Dubvronik har flera hotell i olika prisklasser. Du kan välja bland lyxiga hotell, eller mer familjära och mysiga vid Gamla stan, allt beroende på vad du vill ha för typ av boende. Dubvronik är däremot känt för de lyxiga och unika hotellen. Här har vi listat de mest populära hotellen.

Karta – Dubvronik

Uppräck andra resmål