Split Kroatien – Sevärdheter & tips

Split är Kroatiens näst största stad som bjuder på både historia, fina stränder, god mat och festlig stämning. Split är en stad för alla oavsett ålder och intressen, staden är faktiskt ett av de mest populära resmålen i hela Europa. Hit kan du åka på solsemester eller weekendresa. Det är också vanligt att ö-luffa i Kroatien och då är Split en bra utgångspunkt. Men vad finns det mer att göra i Split? Och var ska man bo i Split? Var lugn, vi ger dig alla tips!

Mer om resmålet

 

  • Känt för de historiska platserna
  • Kroatiens näst största stad
  • Stort utbud av lokala restauranger.                         
  • Mycket fester & festivaler 
  • Närhet till flera stränder
  • Passar för solsemester, weekendresa & ö-luffning

 

Att göra i Split – Kroatien

Det finns mycket att göra i Split. På somrarna arrangeras mycket festivaler och stora fester. Överlag är Split en stad fylld av härlig stämning och fest, särskilt under kvällarna. Men vad finns det för sevärdheter? Split har mycket fina byggnader, särskilt i Gamla stan. Klocktornet är ett måste att besöka för dig som gillar kultur, historia och byggnader. Passa även på att njuta av den långa hamnpromenaden som sträcker sig längst staden. Det är också populärt att ta färjor till andra närliggande öar för att uppleva olika miljöer.

Vart ska man bo i Split?

Split är en stor stad med mycket hotell och andra boenden, allt beroende på prisklass och dina krav. Men vart ska man bo i Split för att ha närhet till allt? I Gamla stan finns många mysiga och trevliga hotell i olika prisklasser. Bokar du en resa via en stor arrangör som Ving eller Apollo finns deras hotell centralt belägna i Split. Vill man bo utanför stan finns även många hotell runt omkring. Det enklaste är att gå via ett resebolag för att få råd. Här nedan kan du hitta din resa till Split.

Karta – Split

Andra resmål i Kroatien