Väder i Kroatien – Temperatur & klimat

Vill du veta vad det är för väder i Kroatien när du planerar att åka dit? Många väljer att planera sin semester utifrån sol och värme, just för att kunna njuta maximalt av vistelsen. Vissa föredrar ett mildare klimat, medan andra vill njuta av de allra varmaste sommardagarna. Men hur varmt är det i Kroatien och vad ligger temperaturen på egentligen? Det beror förstås på årstid och månad. Vi ger dig alla svar!

Medelhavsklimat i Kroatien

Vädret i Kroatien består av medelhavsklimat. Sommarmånaderna bjuder på varma dagar uppemot 30 grader. Du som älskar sol och höga temperaturer ska alltså besöka Kroatien mellan juni-augusti. Glöm inte solkräm, solen är riktigt stark under dessa månader! Föredrar du däremot ett mildare klimat så är vädret i Kroatien aningen svalare under maj och oktober-september. Tänk på att vädret kan skilja sig lite beroende på vart du är i Kroatien. Temperaturen kan t.ex. skilja dig om du besöker du Makarska Rivieran.
  • Varmast under juni-augusti
  • Svalare klimat under maj och oktober-september
  • Vintermånaderna ca 7–12 grader

Kroatien – Temperatur i luften

 

 

Jan

Feb

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Gen. Temperatur dagtid 


7°


8°


11°


16°


20°


25°


27°


26°


24°


19°


12°


9°Kroatien – Temperatur i vattnet

För att uppleva alla vackra stränder i Kroatien är det en fördel om man vill och kan ta sig ett dopp. Här nedan har vi därför sammanställt den genomsnittliga vattentemperaturen månad för månad.

 

 

Jan

Feb

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Gen. vattentemperatur 


14°


14°


14°


15°


18°


22°


25°


25°


23°


20°


17°


15°

Stränder i Kroatien

Många stränder i Kroatien är kända för den vita och vackra sanden. Beroende på var i Kroatien du semestrar, finns olika sorters stränder. Du kan uppleva allt från långa vackra sandstränder, till klapperstrandsstränder och klippor. Kroatien har också mängder av mysiga badvikar, där du får chansen att vara lite mer ensam. Här är några kända stränder i Kroatien:
  • Zlatni Rat – En av Kroatiens mest kända och längsta stränder
  • Punta Rata – Känt som en av Kroatiens vackraste stränder
  • Girandella – Småstensstrand nära till mysiga byar
  • Saharun – Kilometerlång sandstrand som på kvällarna erbjuder strandfester

Lär dig mer om Kroatien

Vill du veta mer om Kroatien som resmål? För dig som ska besöka detta härliga land, är det bra läsa på lite om valuta och priser i Kroatien. Det är trots allt ett resmål som bjuder på mycket shopping och goda restaurangbesök!