Kroatien – Tucepi

Upplev en av pärlorna i Kroatien – Tucepi, en kustort vid den välkända Dalmatiska kusten. Tucepi passar dig som vill åka till en mindre ort där du kan njuta av vacker natur, strandpromenader och lokala restauranger. Här kan du läsa om sevärdheter, boenden och vädret i Tucepi.

Om resmålet

 

  • 4 km lång strand
  • Erbjuder konst, festivaler & evenemang under sommaren
  • Upplev lokala marknader.                                                       
  • Nära till den storstaden Makarska
  • Restaurang & bargata
  • Hotell på stranden

 

Tucepi – Att göra

Det finns mängder av saker i Tucepi att göra! Gillar du långa strandpromenader kan du njuta av den 4 km långa klapperstenstranden. Du kan även uppleva kroatiska specialiteter och lokala marknader i centrum. Under sommaren arrangeras även festivaler och andra evenemang som vem som helst får delta i. Vädret i Tucepi är varmt under högsommaren, upp mot 30 grader dagtid och 18 grader under natten. Då Tucepi är en del av den Makarska kusten finns möjlighet att besöka staden Makarska för att uppleva storstadsliv.

Resa & boende

Att resa från Arlanda till Tucepi tar ca 2 timmar och 50 minuter med flyg. Du kan även välja att resa från andra orter som Göteborg och Köpenhamn. Du reser till Split och får därifrån åka transfer i ca 1,5–2 timmar för att komma fram till Tucepi. Det finns flera olika boenden att välja på, som t.ex. hotell direkt på stranden. Här nedan ger vi dig förslag på aktörer där du kan boka din resa.

Tucepi - Karta

Andra resmål i Kroatien